Ahmet Aslan | Masters of Anatolia • Amare Den Haag

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ahmet Aslan | Masters of Anatolia • Amare Den Haag

5 March 2023 | 20:15

€25

Ahmet Aslan komt komend seizoen naar Nederland voor de derde ronde van het festival ‘Masters of Anatolia’! Met zijn virtuoze spel op zijn eigen gecreëerde ‘Di-Tar’ speelt en zingt hij de sterren van de hemel en brengt hij een intiem stukje Anatolië naar Nederland.

Als ervaren musicus beleefde hij vele muzikale hoogtepunten sinds zijn doorbraak. Zo werd zijn muziek gebruikt in de populaire turkse serie Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz en ontwikkelde hij bij de World Music Academy een uniek instrument, de ‘Di-Tar’. Dit instrument is een combinatie van een gitaar en een Turkse Baglama. Het unieke geluid is te horen op zijn nieuwe album, en ook op het podium in Den Bosch. In 2003 bracht hij zijn eerste solo-album uit genaamd ‘Va u Waxt’ oftewel, Wind en Tijd, enkele tijd hierna kwam ‘Meklerin Dansi’ uit. De muziek van Ahmet Aslan is continu in beweging. Hij staat niet stil en ontwikkelt zijn muziek opnieuw en opnieuw. Dit is goed te horen op zijn laatste album. De muzikale tonen worden vergezeld van zijn intieme zangwerken en laten je voor heel even voelen hoe het is om door de heuvels van Anatolië te zwerven.

Je krijgt niet elke dag de kans om naar een echte meester uit Anatolië te luisteren. Kom en deel deze unieke avond met Ahmet Aslan!

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.
Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen. Mede mogelijk gemaakt door Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Podiumkunsten en Stichting Dioraphte.

Details

Date:
5 March 2023
Time:
20:15
Cost:
€25
Website:
https://bit.ly/aaslandenhaag

Organizer

Mystiek Productions
Email
info@mystiekproductions.nl
View Organizer Website

Venue

Amare
Spuiplein 150
The Hague, 2511 DG Nederland
+ Google Map