Edip Akbayram | Masters of Anatolia • Utrecht

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Edip Akbayram | Masters of Anatolia • Utrecht

9 December 2022 | 20:30

€39,75

Met Edip Akbayram ontvangt het Masters of Anatolia-festival dit jaar een levende legende van de Anatolische muziekscene. Akbayram behoort tot de kerngroep van muzikale pioniers die de Turkse muziek sinds de jaren zeventig vorm en inhoud hebben gegeven. Uniek aan zijn muziek is dat hij maatschappijkritische teksten, geïnspireerd op de grote Turkse volksdichters als Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal en Aşık Veysel, combineert met Anatolische folk, Turkse pop en westerse psychedelische rock.

Met vroege singles Aldırma Gönul en Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz groeide hij in de jaren zeventig uit tot een opvallende protestzanger, wat hem op een jarenlang boycot door de Turkse overheid en media kwam te staan. Inmiddels wordt zijn comeback album Türküler Yanmaz in brede kringen als een meesterwerk beschouwd. Met 22 albums, ontelbare singles en meer dan 45 jaar liveconcerten is Edip Akbayram nog steeds een van de grootste sterren van de Turkse protestmuziek en de Anatolische rockscene, met Cem Karaca en Barış Manço de belangrijkste vertegenwoordiger van de Anatolische rock, een stijl die vandaag nog steeds razend populair is.

Akbayram combineert traditionele Turkse liederen in Oosterse stijl met complexe psychedelische klanken en een doorleefde zangstijl. Op die manier heeft hij een onderscheidende combinatie van oost en west gecreëerd. Met alle ontberingen en successen die hij heeft gehad, is Edip Akbayram nog steeds iemand die zijn publiek een ‘once in a lifetime’ ervaring laat beleven.

Voor dit unieke concert van deze inmiddels 71-jarige iconische zanger en activist bundelen TivoliVredenburg en Stichting Mystiek Mediterrane Muziek de krachten. Het wordt een krachtig en meeslepend muzikaal manifest, compleet met full band. Mis deze kans niet!

Details

Date:
9 December 2022
Time:
20:30
Cost:
€39,75
Website:
https://bit.ly/edipakbayram

Organizer

Mystiek Productions
Email:
info@mystiekproductions.nl
View Organizer Website

Venue

Tivoli Vredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, 3511 WC Nederland
+ Google Map
Phone:
030 760 6777
View Venue Website