Erdal Erzincan | Nieuwe Kerk Den Haag

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Erdal Erzincan | Nieuwe Kerk Den Haag

22 May 2022 | 20:15

€35

Masters of Anatolia

Erdal Erzincan komt komend seizoen naar Nederland voor de laatste ronde van het festival ‘Masters of Anatolia’! Erdal Erzincan staat in de Anatolische regio bekend om zijn traditionele manier van zingen en zijn virtuoze spel op de bağlama (het langhalsluit). Hij is onder meer bekend van de Şelpe-methode. Daarbij wordt de bağlama zonder plectrum bespeeld, vergelijkbaar met ‘tapping’ op de gitaar. Erzincan werkte in het verleden met belangrijke en toonaangevende musici als Arif Sağ en maakte talloze albums. Hij nam onder andere een veelgeprezen album op met de Iraans-Koerdische musicus Kayhan Kalhor.

Tijdens zijn carrière is hij loyaal gebleven aan de originele sound en methodes van de Anatolische traditie. Zijn muziek is kenmerkend voor het vakmanschap van de “aşık”-cultuur, de Anatolische traditie van dichters en troubadours. Erzincan’s muziek weerspiegelt deze oude traditie op een moderne manier: hij vertelt de verhalen van Anatolië en verbindt de waarden in die verhalen met het leven en de uitdagingen van nu. Erzincan is zonder meer een echte ‘Master of Anatolia’.

Je krijgt niet elke dag de kans om naar een echte meester uit Anatolië te luisteren. Kom en deel deze unieke avond met Erdal Erzincan!

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.
Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen. Mede mogelijk gemaakt door BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Stichting Bevordering van Volkskracht.

Details

Date:
22 May 2022
Time:
20:15
Cost:
€35
Website:
https://bit.ly/erdalerzincandenhaag

Organizer

Mystiek Productions
Email
info@mystiekproductions.nl
View Organizer Website

Venue

de Nieuwe Kerk
Spui 175
Den Haag, 2511 BM Nederland
+ Google Map
Phone
070 880 0300
View Venue Website