ZARA | Amare Den Haag

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ZARA | Amare Den Haag

5 May 2022 | 20:00

€32

Masters of Anatolia

In het kader van het nieuwe festival ‘Masters of Anatolia’ komt de grote Turkse zangeres ZARA naar het gloednieuwe Amare in Den Haag! ZARA beweegt zich als een van de weinige vrouwelijke stemmen in Turkije moeiteloos langs zeer uiteenlopende stijlen, van volksmuziek en kunstmuziek tot Soefimuziek en klassiek. Al die stijlen worden door haar met ‘fabelachtig mooie stem’ uitgevoerd. In haar succesvolle carrière trad ze op met ensembles als Trilok Gurtu en het Vienna Classical Players Orchestra. Daarnaast maakte ze ook naam als actrice.

Met haar diepgang en perfecte stembeheersing is zij als geen ander in staat het Turkse folk-repertoire in de meest pure en oorspronkelijke manier uit te voeren. Dit doet zij geheel in lijn met haar status als een van de meest toonaangevende Turkse artiesten van dit moment. Bijzonder is ZARA’s perfecte beheersing van de maqams. Deze Arabische toonladders zijn illustratief voor het regionale repertoire, zowel in folk als ook in klassiek en pop. ZARA beheerst ze aansprekend en overtuigend, en daarmee verbindt haar performance luisteraars van over de hele wereld.

Het horen van deze maqam-composities zal een nieuwe muzikale wereld openen in je geest. Deze wereld kan in het begin onverwacht en ongedwongen aanvoelen, maar naarmate de nuances duidelijker worden, zal je de harmonische schoonheid ervan ervaren!

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is het nieuwe festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Anatolië naar Nederland. Het festival programmeert, zoals de naam het doet vermoeden, de toonaangevende meesterinstrumentalisten en vocalisten die hun muzikale inspiratie uit de Anatolische roots halen.
Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande Nederlandse concertzalen. Mede mogelijk gemaakt door BNG Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Stichting Bevordering van Volkskracht.

Details

Date:
5 May 2022
Time:
20:00
Cost:
€32
Website:
https://bit.ly/zaradenhaag

Venue

Amare
Spuiplein 150
The Hague, 2511 DG Nederland
+ Google Map