Wat wij doen

Stichting Mystiek Mediterrane Muziek streeft naar het emanciperen van de muziekcultuur uit de mediterrane regio. Daarmee willen we de cultuur van een substantiële grote groep Nederlanders met een mediterrane achtergrond ‘empoweren’ en een plaats geven in het reguliere Nederlandse kunst- en cultuurlandschap. 

 

We vinden het van belang om de muziek, dans en poëzie uit de mediterrane cultuur door te geven in theaters en popzalen. Dit zijn immers de plekken waarbij het gaat om de vrijheid van ideeën. Op deze plekken is het belangrijk om structureel ook inspirerende, vrijzinnige lichtpunten te creëren vanuit de mediterrane tradities.

 

De culturele en kunstzinnige projecten van de stichting hebben een autonome artistieke inhoud, gedreven door een verantwoorde, innovatief en/of authentiek gemotiveerde artistieke koers. We werken met excellente makers en produceren de programma’s en activiteiten op een professionele wijze. De nadruk ligt op excellente artistieke programma’s maar we houden tevens oog voor talentontwikkeling en educatie om onze missie vorm te geven.

Opzetten van culturele projecten

Hiermee willen we het culturele aanbod vergroten, mensen bij elkaar brengen om zo meer begrip en tolerantie te kweken.

Kwalitatieve projecten realiseren

Hierbij zullen culturele projecten en diversiteit een grote rol spelen.

Stichting Mystiek Mediterrane Muziek (MMM) wil aankomende jaren culturele projecten ontplooien welke een structureel karakter kennen, te weten;

Masters of Anatolia
Met ingang van oktober 2021 produceert Stichting Mystiek Mediterrane Muziek in samenwerking met Amare, Mystiek Productions en zes vooraanstaande Nederlandse concertzalen Masters of Anatolia, een serie van zeven concertavonden die drie keer per seizoen plaatsvindt, plus één groter festival in Den Haag. De serie programmeert uiteenlopende toonaangevende instrumentalisten uit de Anatolische regio en creëert daarmee een reizend festival dat een unieke bijdrage levert aan de diversiteit en veelkleurigheid van het concertaanbod in Nederland. In totaal wordt er op ruim 7.500 bezoekers gerekend. Doel is deze concertserie langdurig meerjarig te organiseren.

MedFest
Medfest is een festival van de muziek uit het Mediterrane gebied. Medfest belicht de rijkdom van de mediterrane cultuur en benadrukt tevens op een feestelijke manier de verbinding van de volkeren en culturen rondom de Middellandse Zee. Het is de intentie dit in Amare Den Haag te organiseren, over drie dagen in juni 2022 (4-5-6 juni 2022) en hier een regulier jaarlijks festival van te maken.

Het festival is eerder georganiseerd in 2019 in vijf verschillende steden. Voor de nieuwe editie wordt de toon aangegeven door zowel de klassieke alsook de folk- en pop-tradities van de verschillende landen. Met randprogrammering en afterparties gaan we het ‘festivalgevoel’ versterken en een breed publiek trekken. De missie van het festival is te laten zien dat mensen die duizenden kilometers van elkaar leven, toch een verbinding hebben in het genieten van troostende, emotionele en uitdagende muziek, dat dat verschillen in afkomst, religie, gender en economische en sociale positie overbrugt.